Julian Assange a făcut apel împotriva extrădării sale în Suedia

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a făcut apel împotriva extrădării sale către Suedia, în cadrul unui proces pentru violenţe sexuale, a anunţat joi justiţia britanică.

28 afișări
Imaginea articolului Julian Assange a făcut apel împotriva extrădării sale în Suedia

Julian Assange a făcut apel împotriva extrădării sale în Suedia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avocaţii australianului au depus o cerere formală la Înalta Curte de Justiţie din Londra, a precizat un purtător de cuvânt al acestei instanţe. Data la care va avea loc audierea va fi stabilită ulterior.

Un tribunal londonez a validat, la 24 februarie, cererea de extrădare emisă pe numele său de Suedia, ţară în care două femei l-au acuzat de agresiune sexuală şi viol. Fondatorul WikiLeaks a negat întotdeauna aceste acuzaţii.

Avocaţii săi, care apreciază că Assange este victima unei "maşinaţiuni" şi unui "abuz de drept" din partea justiţiei suedeze, şi-au anunţat imediat intenţia de a face apel.

Julian Assange, care s-a predat poliţiei britanice, la 7 decembrie, a fost eliberat sub cauţiune, nouă zile mai târziu. El este, de atunci, consemnat la domiciliu, în conacul unuia dintre prietenii săi, la aproximativ 200 de kilometri de Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici