Juncker afirmă că "ar fi fost bine" pentru Marea Britanie dacă el deţinea funcţia de premier

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat vineri că "ar fi fost bine" pentru Londra dacă el ar fi deţinut funcţia de premier al Marii Britanii, pe fondul discuţiilor privind Brexit, informează site-ul postului France 24.

730 afișări
Imaginea articolului Juncker afirmă că "ar fi fost bine" pentru Marea Britanie dacă el deţinea funcţia de premier

Juncker afirmă că "ar fi fost bine" pentru Marea Britanie dacă el deţinea funcţia de premier

Afirmaţia lui Juncker a fost făcută în cadrul unui summit informal al Uniunii Europene, după ce a fost întrebat despre o întrevedere la nivel înalt al cabinetului condus de Theresa May.

"Nu sunt premierul Marii Britanii, ar fi fost bine pentru Marea Britanie dacă eram, dar nu sunt", a declarat Juncker.

"O să vorbesc despre rezultatul întâlnirii de la Chequers când voi avea o concluzie exactă", a adăugat acesta.

Theresa May şi oficialii britanici de rang înalt au discutat, joi, la Chequers, reşedinţa rurală oficială a prim-ministrului britanic, despre ce fel de relaţie economică îşi doresc să aibă cu UE în urma retragerii din Blocul comunitar.

Theresa May este aşteptată să susţină, săptămâna viitoare, un discurs privind planul Marii Britanii.

"Ipoteza mea este că Marea Britanie va pleca din UE până la sfârşitul lunii martie, în 2019", a concluzionat Juncker.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici