Jurnalişti italieni au vizitat "falsele gropi comune" din Tripoli

Trimişii speciali ai presei italiene, sosiţi joi la Tripoli, au fost invitaţi să viziteze, în compania unui funcţionar al Guvernului, "falsele gropi comune" din capitala libiană, denunţate prin fotografii publicate în lumea întreagă.

27 afișări
Imaginea articolului Jurnalişti italieni au vizitat "falsele gropi comune" din Tripoli

Jurnalişti italieni au vizitat "falsele gropi comune" din Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Gropi comune? Un fals al Al-Jazeera", a declarat funcţionarul, citat de trimisul special al agenţiei italiene Ansa, la cimitirul "Shat" ("plajă", în limba arabă).

"Este vorba despre morminte săpate în nisip, consolidate cu cărămizi şi acoperite de ciment. Vedeţi cupola moscheii Tajura? Este cea care apare în fotografiile pretinselor gropi comune apărute în ziarele din jumătate din ţările lumii", a adăugat ghidul, denunţând "una dintre numeroasele minciuni ale televiziunilor arabe prin satelit".

Potrivit trimisului special al Ansa, cimitirul se află "efectiv pe o plajă din apropierea moscheii pe care o vedem pe fotografiile publicate" în ultimele zile şi care înfăţişează mai multe persoane care lucrează pe o plajă împânzită de morminte.

Potrivit jurnalistului, există morminte goale în apropierea mării.

Potrivit ghidului lor, "este vorba despre un cimitir vechi: la fiecare 40 sau 50 de ani, vechile morminte sunt acoperite cu nisip şi se sapă alte morminte deoarece este nevoie de spaţiu; mulţi locuitori din Tripoli vor să fie îngropaţi aici".

Un alt jurnalist care a participat la discuţie, Maurizio Matteuzzi, de la Manifesto (extrema stângă), contactat de AFP la Roma, a declarat că este vorba despre "un cimitir islamic normal, unde lucrările sunt în curs".

Acest jurnalist a declarat că a vizitat împreună cu colegii săi mai multe zone din Tripoli, inclusiv aeroportul militar din capitală, dezminţind că acesta a căzut în mâinile rebelilor.

Trimişii speciali au auzit focuri de armă în timp ce asistau la o manifestaţie în favoarea colonelului Muammar Kadhafi în Piaţa Verde, de unde au fost îndepărtaţi "din motive de securitate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici