Jurnalişti ruşi, reţinuţi de către autorităţile ucrainene pentru "spionaj" în Transcarpatia

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat joi seara că a reţinut, iar apoi a "deportat" jurnalişti ai postului public de televiziune rus Pervîi Kanal, acuzaţi de "spionaj" în regiunea Transcarpatia, în vestul Ucrainei, relatează agenţia oficială Ukrinform.

232 afișări
Imaginea articolului Jurnalişti ruşi, reţinuţi de către autorităţile ucrainene pentru "spionaj" în Transcarpatia

Jurnalişti ruşi, reţinuţi de către autorităţile ucrainene pentru "spionaj" în Transcarpatia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poliţia ucraineană a reţinut în satul Ujgorod un grup de jurnalişti ruşi ai postului Pervîi Kanal, care au fost însărcinaţi de către serviciile speciale ruse să spioneze sub acoperire în Transcarpatia", anunţă ministerul ucrainean într-un comunicat.

"Agenţi ai serviciilor de securitate din Ujgorod i-au reţinut pe jurnalişti, care au fost ulterior deportaţi forţat din ţară, spre Rusia", a anunţat poliţia ucraineană.

Potrivit autorităţilor de la Kiev, aceşti jurnalişti "prezentau acte false din care rezulta că ar fi lucrat pentru televiziunea finlandeză MTV3".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici