Jurnaliştii care au pătruns ilegal în Libia vor fi trataţi precum membrii al-Qaida

Adjunctul ministrului libian de Externe, Khaled Kaim, a avertizat că jurnaliştii care au intrat ilegal în Libia vor fi consideraţi ca şi cum ar fi colaboratori ai reţelei al-Qaida şi "oameni în afara legii".

26 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii care au pătruns ilegal în Libia vor fi trataţi precum membrii al-Qaida

Jurnaliştii care au pătruns ilegal în Libia vor fi trataţi precum membrii al-Qaida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există jurnalişti care au păstruns ilegal şi îi considerăm colaboratori ai reţelei al-Qaida şi oameni în afara legii; nu suntem responsabili de securitatea lor. Dacă nu se vor preda autorităţilor vor fi arestaţi", atrage atenţia oficialul libian.

"Am permis accesul în Libia pentru trei echipe de la CNN, Al-Arabiya şi BBC Arabic. Un corespondent CNN care a pătruns ilegal trebuie să se alăture echipei sale, altfel va fi arestat", adaugă Kaim.

Televiziunea oficială libiană a anunţat că forţele de ordine au arestat la Tripoli "elemente străine care dispuneau de echipamente moderne ce permiteau transferul de date spre posturi TV ostile".

Anterior, Kaim afirmase că reţeaua al-Qaida a stabilit un emirat islamic la Derna, în estul Libiei, condus de un fost suspect deţinut la Guantanamo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici