Jurnaliştii din Grecia au intrat în grevă pentru 24 de ore

Jurnaliştii din Grecia au intrat într-o grevă de 24 de ore pentru a cere menţinerea locurilor de muncă şi pentru a protesta faţă de tăierile salariale generalizate în acest sector, afectat de criza economică.

223 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii din Grecia au intrat în grevă pentru 24 de ore

Jurnaliştii din Grecia au intrat în grevă pentru 24 de ore (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea televiziunilor şi radiourilor, precum şi agenţia de presă naţională Ana nu difuzează niciun buletin de ştiri sau emisiuni informative, iar principalele site-uri de Internet nu sunt actualizate, în timp ce ziarele nu vor apărea marţi.

Greva, care a început luni la ora 03.00 GMT (06.00 ora României), este în principiu obligatorie pentru jurnaliştii greci, care se expun altfel sancţiunilor corporatiste.

Sindicatele jurnaliştilor au lansat această mişcare pentru a cere "semnarea unor convenţii colective demne", precum şi "salvarea locurilor de muncă" în faţa concedierilor în lanţ, ce au depăşit numărul de 4.000 de la începutul crizei datoriilor, în 2010.

Potrivit sindicatelor, patronatul din acest sector impune, de asemenea, de mai multe luni contracte individuale ce includ scăderi salariale de 20-30 la sută, precum şi şomaj tehnic.

Umflat artificial din 1990 de clientelismul politic, de credite bancare abundente şi absenţa oricărei reglementări, sectorul media a pierdut în doi ani trei ziare, dintre care doi piloni de bază ai presei de stânga To Vima şi Eleftherotypia, precum şi postul privat de televiziune Alter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici