Jurnalistul japonez Jumpei Yasuda se întoarce acasă după 40 de luni de captivitate în "iadul" sirian

Un jurnalist independent japonez în vârstă de 44 de ani s-a întors acasă joi, la mai mult de trei ani după ce militanţii din Siria l-au capturat şi l-au reţinut în ceea ce el descrie drept un "iad" fizic şi mental, relatează Reuters.

771 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul japonez Jumpei Yasuda se întoarce acasă după 40 de luni de captivitate în "iadul" sirian

Jurnalistul japonez Jumpei Yasuda se întoarce acasă după 40 de luni de captivitate în "iadul" sirian

Jumpei Yasuda, care şi-a părăsit slujba de reporter al unui ziar japonez pentru a acoperi războiul din Irak în 2003, a sosit joi, la Tokyo, într-un zbor din Turcia, reaprinzând dezbaterile din Japonia despre raportarea din zonele de război pe care unii le văd ca pe o aventură, iar alţii precum jurnalism curajos.

Imaginile difuzate de posturile de televiziune au arătat un Yasuda care părea rătăcit, înconjurat de oficialităţi şi urcând pe scări într-o maşină care îl aştepta la aeroportul Narita.

"Sunt fericit că mă pot întoarce în Japonia. În acelaşi timp, nu ştiu ce se va întâmpla de aici sau ce ar trebui să fac", a declarat Yasuda vizibil obosit pentru Reuters. Acesta a călătorit la Istanbul din sudul Turciei, unde a ajuns după 40 de luni de captivitate în Siria.

Oficiali din cadrul guvernului japonez au călătorit cu câteva zile în urmă în sudul Turciei pentru a confirma identitatea jurnalistului.

Primul ministru Shinzo Abe a mulţumit autorităţilor din Turcia şi din alte părţi pentru ajutorul acordat pentru eliberarea lui Yasuda.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici