Justin Trudeau afirmă că oficialii canadieni şi americani ar putea discuta despre NAFTA cu ocazia Adunării Generale a ONU

Justin Trudeau, premierul Canadei, a declarat că este "foarte probabil" ca oficiali canadieni şi americani să aibă discuţii informale pe tema renegocierii Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA) cu ocazia Adunării General a ONU, care are loc săptămâna aceasta la New York.

282 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau afirmă că oficialii canadieni şi americani ar putea discuta despre NAFTA cu ocazia Adunării Generale a ONU

Justin Trudeau afirmă că oficialii canadieni şi americani ar putea discuta despre NAFTA cu ocazia Adunării Generale a ONU

Preşedintele SUA, Donald Trump, susţine că taxele vamale consistente impuse de Canada în domeniul lactatelor afectează fermierii americani, o categorie electorală importantă pentru Partidul Republican. Pe de altă parte, fermierii au o influenţă politică semnificativă şi în Canada, lucru de care liberalii lui Trudeau trebuie să ţină seama în contextul în care în 2019 urmează să aibă loc alegerile federale.

Trump a anunţat luna trecută că Statele Unite şi Mexicul au ajuns la o înţelegere privind revizuirea NAFTA şi a ameninţat că ar putea exclude Canada. De asemenea, liderul american a mai afirmat că ar putea impune taxe vamale suplimentare de 25% pentru importurile de vehicule din Canada.

Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, şi Chrystia Freeland, ministrului canadian de Externe, se vor afla luni şi marţi la New York, unde vor participa la Adunarea Generală a ONU.

"Cu siguranţă, faptul că mulţi dintre negociatorii noştri, multe dintre echipele noastre, vor fi în acelaşi timp în New York (înseamnă) este foarte probabil că discuţiile să continue într-un mod constructiv, dar mai puţin formal", a declarat Trudeau.

Liderul canadian a reiterat că nu va semna un acord NAFTA dezavantajos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici