Justiţia australiană a închis cazul unei fetiţe dispărute în urmă cu 32 de ani, răpită de un dingo

Justiţia australiană a închis marţi unul dintre cele mai cunoscute cazuri penale din ţară, anunţând că un câine sălbatic, din rasa dingo, a fost la originea dispariţiei micuţei Azaria Chamberlain în deşert, în urmă cu 32 de ani.

439 afișări
Imaginea articolului Justiţia australiană a închis cazul unei fetiţe dispărute în urmă cu 32 de ani, răpită de un dingo

Justiţia australiană a închis cazul unei fetiţe dispărute în urmă cu 32 de ani, răpită de un dingo (Imagine: Shutterstock)

"Cred că un dingo a prins-o pe Azaria şi a târât-o din cort", a declarat Elizabeth Morris, medic legist la Curtea de Justiţie din Darwin (nord). "Există probe care arată că un dingo este capabil să atace, să târască şi să provoace moartea unor copii foarte mici", a adăugat aceasta.

Azaria, un copil de nouă săptămâni, a dispărut dintr-un cort în apropiere de Uluru sau Ayer Rock, la 17 august 1980. Trupul ei nu a fost găsit niciodată.

Părinţii împreună cu copilul se aflau într-un camping în apropierea celebrului monolit roşu din centrul Australiei, o zonă sacră pentru aborigeni.

Cazul a provocat dezbateri timp de zeci de ani în Australia şi în lume.

Mama copilului, Lindy, a fost condamnată la închisoare pentru ucidere. Ea a negat continuu acest lucru, declarând că fetiţa a fost răpită de un dingo, câini sălbatici frecvent întâlniţi în deşertul australian.

Tatăl a fost la rândul său condamnat la închisoare cu suspendare.

În 1988 condamnarea lor a fost anulată după ce fragmente din hainele copilului au fost găsite, după câţiva ani, în apropiere de vizuina unui dingo.

O a treia anchetă, în 1995, nu a ajuns la nicio concluzie.

Incidentul a inspirat în 1988 un film , "A cry in the dark" (Un ţipăt în noapte), în care Meryl Streep a interpretat rolul mamei, care luptă pentru a-i fi recunoscută nevinovăţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici