Justiţia egipteană recomandă dizolvarea partidului mişcării islamiste Fraţii Musulmani

Un complet de judecători egipteni recomandă dizolvarea partidului Libertate şi Dreptate, aripa politică a mişcării islamiste Fraţii Musulmani, relatează presa oficială de la Cairo.

265 afișări
Imaginea articolului Justiţia egipteană recomandă dizolvarea partidului mişcării islamiste Fraţii Musulmani

Justiţia egipteană recomandă dizolvarea partidului mişcării islamiste Fraţii Musulmani (Imaine: Mediafax Foto/AFP)

Recomandările completului de judecători au fost făcute în virtutea unei legi care interzice înfiinţarea de partide pe criterii politice şi vor fi examinate pe 15 februarie 2014.

Partidul Libertate şi Dreptate a câştigat alegerile parlamentare organizate în Egipt la sfârşitul anului 2011, iar candidatul formaţiunii, Mohamed Morsi, a fost ales preşedinte în iunie 2012, fiind demis de armată pe 3 iulie 2013, în ceea ce pare a fi o lovitură de stat militară.

Sâmbătă, mişcarea islamistă Fraţii Musulmani a lansat un apel la "dialog politic" pentru depăşirea crizei politice declanşate de înlăturarea de la putere a preşedintelui Morsi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici