Kadhafi ameninţă din nou: Sute de libieni vor deveni martiri în Europa. Sicilia, Canare şi Andaluzia, teritorii arabe care terbuie eliberate

Liderul libian, Muammar Kadhafi, a ameninţat, vineri, că va trimite sute de "martiri" pentru a comite atacuri în Europa, ca răzbunare pentru campania militară NATO împotriva regimului de la Tripoli.

1319 afișări
Imaginea articolului Kadhafi ameninţă din nou: Sute de libieni vor deveni martiri în Europa. Sicilia, Canare şi Andaluzia, teritorii arabe care terbuie eliberate

Kadhafi ameninţă din nou: Sute de libieni vor deveni martiri în Europa. Sicilia, Canare şi Andaluzia, teritorii arabe care terbuie eliberate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sute de libieni vor deveni martiri în Europa. Vă spun că este vorba despre (principiul) ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte", a spus el, într-un discurs difuzat de televiziunea libiană, relatează The Guardian, în ediţia online de sâmbătă.

Kadhafi a afirmat că Sicilia, Insulele Canare şi alte insule din Mediterana, precum şi Andaluzia au fost teritorii arabe, care trebuie eliberate.

Liderul libian, ale cărui trupe luptă împotriva insurgenţilor care se apropie de Tripoli, a susţinut discursul în faţa a 50.000 de persoane, adunate în oraşul Sabha, la 750 de kilometri sud de Tripoli.

"NATO, vei regreta, atunci când războiul se va muta în Europa", a spus el. "Poporul libian nu are nici o problemă, puterile coloniale sunt cele care au o problemă. Vor să controleze petrolul nostru. Sunt geloase pentru că Dumnezeu ne-a dat nouă darul petrolului", a adăugat Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici