Kenya: Un tribunal a inculpat patru persoane suspectate de comiterea atacului din Nairobi

Patru persoane au fost inculpate luni pentru presupusă participare la organizarea atacului islamist lansat la 21 septembrie împotriva centrului comercial Westgate din Nairobi, potrivit documentelor judiciare citite de tribunalul în faţa căruia au compărut.

58 afișări
Imaginea articolului Kenya: Un tribunal a inculpat patru persoane suspectate de comiterea atacului din Nairobi

Kenya: Un tribunal a inculpat patru persoane suspectate de comiterea atacului din Nairobi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cei patru suspecţi au negat acuzaţiile aduse împotriva lor, şi anume de sprijinire a unei grupări teroriste, intrare ilegală pe teritoriul kenyan şi obţinere frauduloasă a unor acte de identitate.

Curtea a ordonat ca perioada de detenţie a celor patru suspecţi să fie prelungită cu şapte zile, conformându-se unei solicitări a Parchetului de a efectua investigaţii mai amănuţite asupra atacului care s-a soldat cu 67 de morţi şi aproximativ 20 de dispăruţi.

"Acuzaţii au purtat un atac terorist asupra centrului comercial Westgate la 21 septembrie, aducându-şi sprijinul pentru o grupare teroristă", se arată în actul inculpării.

În plus, cei patru inculpaţi de origine somaleză - Mohammed Ahmed Abdi, Liban Abdullah, Adan Adan şi Hussein Hassan - "au intrat ilegal în ţară" şi "au obţinut ilegal acte de identitate" kenyene, potrivit acuzării.

Acuzaţii s-au prezentat fără avocaţi în faţa Curţii şi au pledat "nevinovat".

Pe 21 septembrie, un comando islamist a atacat centrul comercial Westgate, trăgând fără discernământ asupra vânzătorilor şi clienţilor, după care s-au retras în interior.

Atacul a fost declarat încheiat după aproape 80 de ore de asediu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici