Kevin McCarthy respinge invitaţia lui Zelenski de a vizita Ucraina

3146 afișări
Imaginea articolului Kevin McCarthy respinge invitaţia lui Zelenski de a vizita Ucraina

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor SUA, Kevin McCarthy, a respins invitaţia lui Zelenski de a vizita Ucraina, relatează CNN.

Partidul Republican se confruntă cu o divizare internă  dacă Statele Unite ar trebui să continue să ofere ajutor Ucrainei atacate de Rusia.

"Domnul McCarthy  trebuie să vină aici să vadă cum lucrăm, ce se întâmplă aici, ce război  a provocat Rusia, ce oameni luptă acum, cine luptă acum. Şi apoi, după aceea, fă-ţi presupuneri”, i-a transmis Zelenski speakerului republican într-un interviu exclusiv pentru CNN. 

În acelaşi timp, McCarthy a spus că Statele Unite ar trebui să continue să ofere asistenţă Ucrainei. Dar el a precizat că ajutorarea Ucrainei nu poate fi nelimitată.

McCarthy, un republican din California, a spus că sprijină Ucraina, dar nu-i va acorda un „cec în alb”, o poziţie pe care a repetat-o ​​marţi. 

„Cred că preşedintele McCarthy nu a vizitat niciodată Kievul sau Ucraina şi cred că ne-ar ajuta cu poziţia sa”, a spus Zelensky.

Unii republicani ai Camerei fac apel la încetarea ajutorului militar şi financiar suplimentar pentru Ucraina, în vreme ce McCarthy declară că nu se simte nevoit să meargă în Ucraina pentru a verifica la faţa locului în ce situaţie se află Ucraina. 

„Să fiu foarte clar ce am spus: fără verificări nelimitate, bine? Deci, din acest punct de vedere, nu trebuie să merg în Ucraina pentru a înţelege unde există un control nelimitat şi unde nu există”.

Zelenski şi-a exprimat recunoştinţa SUA pentru ajutorul oferit, deoarece a făcut apeluri în numele Ucrainei. Anul trecut, el a ţinut un discurs istoric de la Capitoliul Statelor Unite, susţinând că sprijinul SUA „este crucial nu doar pentru a participa într-o astfel de luptă, ci pentru a ajunge la punctul de cotitură pentru a câştiga pe câmpul de luptă”.

„Când democraţii şi republicanii vin la noi, ei văd rădăcinile ofertei – fiecare obuz, fiecare glonţ, fiecare dolar”, a spus Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici