Kiev: Convoiul "umanitar" rus ar putea lua echipament de apărare de la fabrici din Doneţk

Ultimul convoi "umanitar" rus trimis în estul Ucrainei ar putea încerca să ia echipament de la întreprinderi din domeniul apărării din regiunea Doneţk, a declarat Zorian Şkiriak, un consilier al ministrului ucrainean de Interne, citat de Interfax Ucraina în pagina electronică.

188 afișări
Imaginea articolului Kiev: Convoiul "umanitar" rus ar putea lua echipament de apărare de la fabrici din Doneţk

Kiev: Convoiul "umanitar" rus ar putea lua echipament de apărare de la fabrici din Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ultimul convoi a sosit la Doneţk aproape gol. Problema ar putea viza nu doar livrarea de mijloace de detectare şi ghidare de înaltă precizie sau tehnologie de spionaj, ci şi o încercare a Rusiei de a prelua din Doneţk echipament de la întreprinderile noastre de apărare", a declarat Şkiriak luni seara, la postul de televiziune Channel 5.

"Această versiune pare cea mai probabilă în opinia noastră", a adăugat el.

Un convoi de camioane care ar transporta ajutoare umanitare a ajuns sâmbătă la Doneţk. Adjunctul ministrului rus pentru Situaţii Urgenţă, Vladimir Stepanov, a declarat că ajutorul umanitar trimis include "aproximativ 2.000 de tone de produse de bază - alimente, medicamente".

Consiliul ucrainean de Securitate şi Apărare a precizat însă că nu are nici o informaţie despre conţinutul convoiului "umanitar". Grănicerii şi vameşii ucraineni, precum şi reprezentanţii Comitetului Internaţional al Crucii Roşii nu au putut inspecta conţinutul camioanelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici