Kievul ar putea primi arme de la SUA în mai puţin de o săptămână

Pentagonul este pregătit să trimită ajutor militar Ucrainei după ce Senatul va vota marţi pachetul care urmează să fie semnat de Biden, astfel că va trece mai puţin de o săptămână până când unele arme vor ajunge pe câmpul de luptă.

709 afișări
Imaginea articolului Kievul ar putea primi arme de la SUA în mai puţin de o săptămână

Acest lucru este susţinut de Washington Post, care citează ca referinţă oficiali americani.

Departamentul Apărării, care avertizase că Ucraina va ceda treptat în faţa forţelor ruseşti şi se va confrunta cu pierderi uriaşe în lipsa unei acţiuni urgente din partea Capitoliului, a început să pună la punct un pachet de ajutor cu mult înainte de vot, în încercarea de a accelera procesul.

„Patriots pot fi numite sisteme de apărare aeriană doar dacă funcţionează şi salvează vieţi, în loc să stea nemişcate undeva în baze de depozitare. Patriots trebuie să fie în mâinile ucrainenilor chiar acum. Este nevoie de avioane de luptă moderne pe cerul ucrainean. Rachetele ruseşti şi dronele iraniene Shahed trebuie să fie înfrânte pentru ca viaţa să triumfe în viitor", fusese apelul lansat de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe X, după ce Camera Reprezentanţilor a SUA a aprobat un ajutor militar de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

„Scufundarea din ce în ce mai adâncă a SUA într-un război hibrid împotriva Rusiei va avea ca rezultat acelaşi fiasco răsunător şi umilitor ca în Vietnam şi Afganistan", a declarat, în schimb, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, conform Ria Novosti.

Forţele ruseşti şi-ar putea intensifica atacurile exploatând fereastra de timp înainte de sosirea noului ajutor militar în Ucraina: scrie pe site-ul său Institutul pentru Studiul Războiului (Isw).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici