Kievul înăspreşte regulile cu privire la intrarea ruşilor pe teritoriul Ucrainei

Serviciul de frontieră al Ucrainei a anunţat joi că urmează să înăsprească, din martie, reglementările cu privire la trecerea graniţei de către cetăţenii ruşi, care vor putea să pătrundă în ţară numai pe autostrăzi şi puncte de control internaţionale, după ce prezintă paşapoarte.

280 afișări
Imaginea articolului Kievul înăspreşte regulile cu privire la intrarea ruşilor pe teritoriul Ucrainei

Kievul înăspreşte regulile cu privire la intrarea ruşilor pe teritoriul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, şederea cetăţenilor ruşi pe teritoriul ucrainean va fi limitată la 90 de zile - de la 180 de zile în prezent - de la data sosirii, precizează aceeaşi sursă, citată de agenţia rusă de presă Tass.

Guvernul ucrainean a anunţat la începutul lui februarie că, începând de la 1 martie, cetăţenii ruşi vor fi obligaţi să prezinte paşapoarte la punctele de trecere de la frontiera ucraineano-rusă, în locul documentelor interne.

În prezent, cetăţenii ruşi şi ucraineni care locuiesc în zona de frontieră beneficiază de măsuri simplificate de trecere a frontierei prin puncte locale de control.

De aceste reguli simplificate beneficiază locuitorii regiunilor ruse Belgorod - fostă localitate şi regiune ucraineană până în 1954, cedată Uniunii Sovietice în locul Crimeei -, Briansk, Voronej, Kursk şi Rostov, dar şi cei ai teritoriului Krasnodar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici