Kievul şi-a cerut scuze după apariţia unei înregistrări video în care un protestatar este maltratat

Autorităţile ucrainene şi-au cerut scuze joi după difuzarea pe Internet a unei înregistrări video în care un bărbat este maltratat de forţele de ordine.

206 afișări
Imaginea articolului Kievul şi-a cerut scuze după apariţia unei înregistrări video în care un protestatar este maltratat

Kievul şi-a cerut scuze după apariţia unei înregistrări video în care un protestatar este maltratat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul de Interne prezintă scuzele sale pentru actele inadmisibile ale unor persoane în uniformă văzute într-o înregistrare video în care apare o persoană dezbrăcată", a anunţat ministerul într-un comunicat.

O anchetă a fost deschisă "pentru a stabili locul şi momentul" în care au fost filmate aceste imagini, a adăugat el.

În înregistrarea video, publicată joi pe YouTube şi preluată imediat de presa ucraineană, inclusiv de Ukrainska Pravda, un protestatar fără haine este scos în zăpadă lângă o camionetă a poliţiei de membri ai forţelor antirevoltă, unii dintre ei mascaţi şi înarmaţi cu bastoane.

Înainte de a-l urca pe bărbat în camionetă, aceştia îl insultă, îl obligă să facă poze şi îl lovesc.

Opoziţia denunţă constant abuzuri ale poliţiei faţă de manifestanţi.

Recent, un jurnalist rus al site-ului Lenta.ru a fost reţinut câteva ore de poliţia ucraineană şi a fost bătut în detenţie.

Cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici