Kievul suspendă armistiţiul decretat în zona prăbuşirii avionului malaezian

Guvernul ucrainean a decis să suspende armistiţiul decretat în zona prăbuşirii avionului malaezian MH17, în estul Ucrainei controlat de rebeli, după ce experţii internaţionali au încetat căutarea resturilor umane la locul catastrofei.

257 afișări
Imaginea articolului Kievul suspendă armistiţiul decretat în zona prăbuşirii avionului malaezian

Kievul suspendă armistiţiul decretat în zona prăbuşirii avionului malaezian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Regimul armistiţiului în zona prăbuşirii (...) nu va mai fi în vigoare" până la reluarea căutărilor, a informat Guvernul într-un comunicat, publicat pe site-ul său.

Căutarea resturilor umane la locul prăbuşirii avionului malaezian, în estul Ucrainei, a fost suspendată până la noi ordine, din raţiuni de securitate, a anunţat miercuri premierul Olandei, Mark Rutte. "Nu are niciun sens să continuăm misiunea în aceste condiţii", a declarat Mark Rutte într-o conferinţă de presă.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de pasageri şi membri ai echipajului. Printre victime se numără 193 de cetăţeni olandezi. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici