Kim Jong-Il, reconfirmat în funcţia de secretar general al partidului comunist nord-coreean

O reuniune excepţională a partidului comunist nord-coreean a început marţi, aşa cum era prevăzut, la Phenian, şi l-a reconfirmat pe Kim Jong-Il în funcţia de secretar general al partidului aflat la putere, relatează agenţiile de presă japoneze Jiji şi Kyodo.

23 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Il, reconfirmat în funcţia de secretar general al partidului comunist nord-coreean

Kim Jong-Il, reconfirmat în funcţia de secretar general al partidului comunist nord-coreean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta este cea mai importantă reuniune din ultimii 30 de ani, fără îndoială menită să pregătească succesiunea lui Kim Jong-Il, chiar dacă oficial nu s-au făcut declaraţii pe această temă.

Cu câteva ore înainte, liderul nord-coreean, care se confruntă cu probleme de sănătate, l-a numit general pe fiul său cel mai mic, Kim Jong-Un, a anunţat presa oficială nord-coreeană, care-l menţionează, astfel, pentru prima dată pe cel ce pare că va fi desemnat să-i succeadă tatălui său la conducerea singurei dinastii comuniste din lume.

Această conferinţă a Partidului Muncitorilor, calificată drept "istorică" de agenţia oficială nord-coreeană KCNA, era prevăzută iniţial la începutul lui septembrie. Motivele amânării ei sunt, în continuare, necunoscute.

Cu această ocazie, Phenianul a pregătit cea mai importantă defilare militară din istoria sa, potrivit unor surse nord-coreene, citate de agenţia sud-coreeană Yonhap.

Ultima reuniune a oficialilor partidului care a fost anunţată oficial a avut loc în 1980 şi a fost organizată pentru confirmarea lui Kim Jong-Il ca succesor al tatălui său, Kim Il-Sung, primul preşedinte al ţării, care a murit în 1994.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici