Kim Jong-il suferă de cancer

Liderul nord-coreean Kim Jong-il suferă de cancer şi ar putea să nu mai trăiască mai mult de cinci ani, a anunţat luni postul de televiziune sud-coreean YTN.

25 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-il suferă de cancer

Kim Jong-il suferă de cancer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul sud-coreean al Reunificării a precizat că nu deţine nici o informaţie în acest sens, la câteva zile după ce în imaginile difuzate de televiziunea sud-coreean Kim Jong-il, în vârstă de 67 de ani, părea foarte slăbit.

Potrivit YTN, care citează surse din cadrul serviciilor de informaţii de la Seul şi Washington, Kim Jong-il a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în perioada presupusului său atac cerebral în august 2008.

Potrivit surselor medicale de la Beijing, citate de postul de televiziune, speranţa de viaţă a lui Kim Jong-il nu depăşeşte cinci ani din cauza ratei foarte ridicate a mortalităţii la bolnavii de acest tip de cancer şi a vârstei sale înaintate.

Serviciul sud-coreean de informaţii a declarat că nu poate confirma aceste informaţii, făcute publice la trei zile după ce un post japonez de televiziune, TBS, anunţase că liderul de la Phenian suferă de o "boală gravă" la pancreas.

Potrivit TBS, Kim Jong-il se află la reşedinţa sa din oraşul Wonsan, situat la sud-estul Coreei de Nord, unde este îngrijit de o echipă de medici.

Starea sa de sănătate este obiectul atenţiei la nivel internaţional deoarece nu a fost făcut nici un anunţ oficial în privinţa succesorului regimului nord-coreean.

Relaţiile dintre Phenian şi restul ţărilor din lume au fost tensionate în ultimele luni din cauza desfăşurării programului său nuclear, marcat recent printr-un test nuclear, urmat de lansări de rachete.

Potrivit oficialilor din cadrul serviciilor sud-coreene de informaţii, Kim Jong-il l-a desemnat pe fiul său cel mai mic, Jong-Un, în vârstă de 26 de ani, ca succesor.

Televiziunea nord-coreeană de stat a difuzat săptămâna trecută imagini cu Kim Jong-il, având foarte puţin păr, în cadrul unui serviciu religios în memoria tatălui său Kim Il-Sung, fondatorul regimului, care a decedat în 1994 şi pe care l-a succedat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici