VIDEO  Klaus Iohannis, iertat pentru o gafă pentru care Viktor Orban este pus la zid

Presa internaţională l-a ignorat pe preşedintele României şi s-a focusat asupra premierului ungar, care a stat chiar în spatele preşedintelui ucrainean.

4655 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, iertat pentru o gafă pentru care Viktor Orban este pus la zid

Premierul ungar Viktor Orban este liderul UE care nu l-a aplaudat pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la sosirea acestuia la summitul UE de la Bruxelles pentru fotografia de grup, scrie presa internaţională, preluând mesajul de pe Tiwitter al unui europarlamentar.

„Orbán nici măcar nu are decenţa să-l aplaude pe liderul unei naţiuni măturate de pe pământ de Rusia. Spiritul lui '56 a părăsit definitiv regimul maghiar”, apreciază europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt, postând videoclipul cu incidentul.

Doar că pe imagini se observă că Orban nu este singurul lider european care nu bate din palme la vederea lui Zelennski. Nici Klaus Iohannis, aflat în primul rând la fotografia oficială, nu-l aplaudă pe preşedintele Ucrainei, doar că mass-media internaţională l-a ignorat pe şeful de la Cotroceni.

Dubla măsură în a analiza comportamentul identic al cei doi lideri are legătură cu faptul că Ungaria are un dinte împotriva Ucrainei, atitudine exprimată în dese ocazii, în timp ce la Iohannis ar putea fi vorba doar despre neatenţie şi de lipsă de sincronizare cu ceilalţi lideri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici