Kosovo interzice vizitele de stat ale oficialilor din Serbia

Kosovo a emis o interdicţie faţă de vizitele de stat ale oficialilor sârbi, acuzând Belgradul că ar încerca să creeze o criză umanitară falsă în regiune, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.

1043 afișări
Imaginea articolului Kosovo interzice vizitele de stat ale oficialilor din Serbia

Kosovo interzice vizitele de stat ale oficialilor din Serbia

Ministrul kosovar de Externe, Behgjet Pacolli, a declarat că nu va mai aproba vizite din parte oficialilor sârbi.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Kosovo a informat că decizia a fost luată din cauza "propagandei şi ştirilor false despre ţară şi cetăţenii săi, cât şi din cauza tentativei de a fabrica o presupusă criză umanitară în nordul regiunii".

Şeful Biroului sârb pentru Kosovo, Marko Djuric, a condamnat decizia ca fiind una "împotriva comunităţii internaţionale şi Europei".

Kosovo a proclamat independenţa faţă de Serbia în 2008, după intervenţia NATO împotriva armatei sârbe. Serbia şi aliaţi precum Rusia şi China nu recunosc independenţa Kosovo, în timp ce Statele Unite şi alte state occidentale o recunosc.

Taguri:
kosovo,
serbia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici