Kremlinul avertizează: Vladimir Putin nu va accepta ultimatumuri din partea Occidentului

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va accepta ultimatumuri din partea Occidentului, avertizează purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Sky News.

2134 afișări
Imaginea articolului Kremlinul avertizează: Vladimir Putin nu va accepta ultimatumuri din partea Occidentului

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peskov a reacţionat astfel la informaţii potrivit cărora Germania i-a cerut lui Putin să transmită până miercuri dacă va accepta noul plan de pace pentru Ucraina, în caz contrar riscând sancţiuni.

"Nimeni nu i-a mai vorbit până acum lui Vladimir Putin pe tonul unui ultimatum şi nici nu ar putea-o face", a reacţionat Dmitri Peskov, conform postului de radio Govorit Moskva.

Miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au decis luni amânarea cu o săptămână a aplicării de sancţiuni unor oficiali şi companii din Rusia, în contextul negocierilor privind criza din Ucraina.

Liderii Rusiei, Ucrainei, Franţei şi Germaniei se vor întâlni miercuri, în Belarus. Dacă discuţiile se derulează bine, Uniunea Europeană ar putea anula aceste noi sancţiuni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici