Kremlinul califică drept "neproductive" discuţiile post factum despre Acordul de Asociere UE-Ucraina

Moscova consideră că este "neproductiv" să se discute despre Acordul de Asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană după încheierea acestuia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

151 afișări
Imaginea articolului Kremlinul califică drept "neproductive" discuţiile post factum despre Acordul de Asociere UE-Ucraina

Kremlinul califică drept "neproductive" discuţiile post factum despre Acordul de Asociere UE-Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia, ca de obicei, este pregătită pentru un dialog, însă a discuta post factum despre ceva nu este productiv", a afirmat purtătorul de cuvânt, într-o emisiune a postului rus de televiziune Dojd.

Potrivit lui Peskov, preşedintele rus, Vladimir Putin, a "enumerat în repetate rânduri" toate măsurile pe care Rusia va fi nevoită să le ia, dacă partea economică a Acordului de Asociere între Ucraina şi Uniunea Europeană va fi pus în aplicare.

"De asemenea, partea rusă şi-a exprimat în repetate rânduri regretul faţă de refuzul Bruxelles-ulului de a discuta înainte de semnarea Acordului de Asociere despre posibilele consecinţe negative ale acestuia", a adăugat Peskov.

Recent, Rusia a anunţat că va introduce "măsuri de protecţie" împotriva Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei dacă se va dovedi că acordurile de asociere pe care aceste ţări le vor semna cu Uniunea Europeană vor afecta economia rusă.

Ucraina va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeană pe 27 iunie, în aceeaşi zi cu Republica Moldova. Discuţii între UE, Rusia şi Ucraina sunt programate în iulie, pe tema efectelor semnării Acordului de Asociere.

"Suntem pregătiţi să avem consultări în orice format", a dat asigurări ministrul rus de Externe, Serghei Lvrov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici