Kremlinul cere Washingtonului să clarifice dacă este dispus să coopereze cu Rusia

Kremlinul a afirmat miercuri că are nevoie să înţeleagă dacă Washingtonul este dispus să coopereze cu Rusia, înainte de întâlnirea de joi între consilierul prezidenţial american pentru securitate John Bolton şi omologul său rus Nikolai Patruşev, relatează site-ul agenţiei Reuters.

761 afișări
Imaginea articolului Kremlinul cere Washingtonului să clarifice dacă este dispus să coopereze cu Rusia

Kremlinul cere Washingtonului să clarifice dacă este dispus să coopereze cu Rusia

Cei doi consilieri se vor întâlni joi la Geneva, aceasta fiind prima întrevedere la nivel înalt de la summitul între Donald Trump şi Vladimir Putin, care a avut loc în luna iulie la Helsinki.

"Destabilizarea relaţiilor bilaterale continuă. Trebuie să identificăm câteva domenii în care să cooperăm şi să înţelegem dacă există astfel de domenii şi dacă omologii noştri îşi doresc acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a informat că Vladimir Putin s-a întâlnit miercuri cu Consiliul de Securitate pentru a discuta problemele din relaţiile SUA-Rusia, înainte de întâlnirea între Bolton şi Patruşev.

În cadrul unei vizite oficiale în Israel, Bolton a declarat pentru Reuters că forţele ruse sunt "blocate" în Siria, însă Peskov a afirmat că Moscova încearcă doar să ajute la întoarcerea imigranţilor în Siria şi la procesul e reconstruire.

"Declaraţia potrivit căreia Rusia este blocată nu este corectă, mai ales dacă vine din partea colegilor noştri de la Washington. Nu trebuie să uitâm că militarii americani se află de asemenea pe teritoriul sirian", a declarat Peskov.

Washingtonul a anunţat că va impune noi sancţiuni antiruse peste câteva săptămâni, după ce a stabilit că Moscova este responsabilă de atacul neurotoxic din Marea Britanie. În replică, Anton Siluanov, ministrul rus de Finanţe, a avertizat că Rusia va continua diminuarea investiţiilor în active financiare din Statele Unite, dar nu intenţionează închiderea companiilor americane de pe teritoriul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici