Kremlinul e pregătit cu un grup de forţe de ordine, în sprijinul lui Lukashenko

  • Putin e gata să îl ajute pe aliatul lui, Lukashenko
  • Kremlinul a pregătit un grup de forţe de ordine pentru a interveni
  • Putin spune că vor acţiona doar în cazuri extreme
1169 afișări
Imaginea articolului Kremlinul e pregătit cu un grup de forţe de ordine, în sprijinul lui Lukashenko

Kremlinul e pregătit cu un grup de forţe de ordine, în sprijinul lui Lukashenko

Kremlinul a pregătit un grup de ofiţeri de poliţie pentru a interveni în Belarus, dacă e necesar. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că aliatul său, Alexander Lukashenko, i-a cerut să pregătească „o rezervă de forţe de ordine”, aşa că a făcut acest lucru, dar cei doi au stabilit că o vor folosi doar dacă situaţia scapă de sub control.

Putin asigură că poliţiştii ruşi vor fi trimişi în Belarus doar dacă „forţe extremiste” întrec măsura cu jafuri, incendiere sau încearcă să preia controlul asupra clădirilor administrative.

Dar Putin nu a specificat ce fel de forţe de ordine. Prin „forţe de ordine”, el nu se referă la poliţia locală obişnuită. Termenul e mult mai extins, incluzând poliţia anti-revolte, Garda Naţională şi chiar Serviciul Federal de Securitate. Aşadar, posibilitatea unei intervenţii ruseşti poate fi o „ameninţare deschisă” atât către liderii Opoziţiei, cât şi către protestatari şi Vest, menţionează BBC.

Protestele din Belarus contra realegerii lui Lukashenko la putere continuă. Aproximativ 7.000 de oameni au fost reţinuţi, sute răniţi şi cel puţin trei morţi.

UE şi SUA au condamnat acţiunile violente ale poliţiei belaruse împotriva cetăţenilor, iar Comisia Europeană a stabilit că vor exista sancţiuni.

Vladimir Putin a declarat că reacţia forţelor de ordine a fost „reţinută”. Rusia susţine că reacţia sa la criza din Belarus a fost „neutră”.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Alexandr Grigorievici Lukaşenko mi-a solicitat să pregătesc o rezervă de forţe de ordine şi am făcut-o. Am căzut de acord să o folosim doar dacă situaţia scapă de sub control. Nu o vom folosi până când elementele extremiste, care se ascund după lozinci politice, nu vor trece peste nişte limite. Nu suntem indiferenţi la ce se întâmplă acolo. Este o ţară foarte apropiată, poate cea mai apropiată de noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici