Kremlinul îl avertizează pe Zelenski asupra riscurilor continuării transporturilor pe Marea Neagră

Preşedinţia Rusiei l-a avertizat direct, marţi, pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, asupra riscurilor continuării transporturilor de cereale pe Marea Neagră după decizia Moscovei de suspendare a acordului care permitea acest lucru.

636 afișări
Imaginea articolului Kremlinul îl avertizează pe Zelenski asupra riscurilor continuării transporturilor pe Marea Neagră

Kremlinul îl avertizează pe Zelenski asupra riscurilor continuării transporturilor pe Marea Neagră

"În lipsa garanţiilor de securitate adecvate, apar anumite riscuri. Dacă se fac aranjamente fără Rusia, trebuie să se ţină cont de aceste riscuri", a afirmat marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde.

Rusia a anunţat luni suspendarea Acordului cu Ucraina privind transporturile de cereale pe Marea Neagră. Însă preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a susţinut că el poate continua transporturile de cereale pe Marea Neagră. "Chiar fără Rusia, trebuie făcut totul pentru a putea utiliza culoarul de exporturi pe Marea Neagră. Noi nu ne temem", a susţinut Zelenski.

Imediat după suspendarea Acordului cerealelor, Moscova a acuzat Kievul că foloseşte culoarele de transport "în scopuri militare". "Acest lucru nu mai este secret pentru nimeni, este un fapt evident", a acuzat Peskov.

Marţi, Rusia a informat formal Turcia despre decizia de dizolvare a Centrului de coordonare a transporturilor de cereale de la Istanbul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici