Japonia şi-a închis plajele pentru înotători, dar le-a deschis pentru cititori, construind biblioteci pe nisip

  • În oraşul Orai din Japonia autorităţile au închis plajele ca să nu se răspândească virusul, iar înotul este interzis
  • Datorită bibliotecilor construite recent, oamenii păstrează distanţa şi se bucură de vară, citind
  • Şi în România, la Vama Veche găseşti o plajă cu bibliotecă, dar aici nu se ţine cont de distanţarea socială
664 afișări
Imaginea articolului Japonia şi-a închis plajele pentru înotători, dar le-a deschis pentru cititori, construind biblioteci pe nisip

De câte ori ai mers la plajă doar ca să citeşti? Din cauza coronavirusului, japonezii nu mai au de ales. Înotul este interzis, dar o asociaţie locală de turism a găsit o variantă pentru cei care vor să-şi petreacă zilele de vară pe plajă. A construit biblioteci unde oamenii stau şi citesc păstrând distanţa socială. Turiştii pot să aleagă dintre cele peste 800 de cărţi şi să se bucure de soare înt-un mod inedit.

Un astfel de loc plin cu cărţi găseşti şi la noi, în Vama Veche, unde funcţionează singura plajă-bibliotecă de pe litoralul românesc. Locul este unul special amenjat pentru iubitorii de carte. Muzica de pe plajă nu este deloc zgomotoasă, poţi auzi marea, iar cel mai important, poţi răsfoi una dintre cele 6.000 de cărţi. Singura diferenţă însă, este că aici distanţarea socială a fost uitată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici