Lakhdar Brahimi, criticat de opoziţia siriană

Coaliţia Naţională Siriană, principala entitate a opoziţiei din Siria, l-a criticat pe emisarul special al Ligii Arabe şi ONU, Lakhdar Brahimi, care a declarat că "opoziţia siriană este divizată şi nepregătită" pentru conferinţa internaţională de pace Geneva II.

111 afișări
Imaginea articolului Lakhdar Brahimi, criticat de opoziţia siriană

Lakhdar Brahimi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coaliţia i-a cerut lui Brahimi, într-un comunicat, să "satisfacă aspiraţiile legitime ale poporului sirian, să pună capăt suferinţelor acestuia sau cel puţin să păstreze o poziţie neutră".

Brahimi a anunţat că discuţiile desfăşurate marţi între reprezentanţii ruşi şi americani nu au condus la stabilirea unei date pentru organizarea conferinţei de pace Geneva II, cu scopul de a găsi o soluţie politică pentru conflictul sirian.

El a subliniat că "opoziţia siriană este divizată şi nepregătită" pentru conferinţa Geneva II. "Opoziţia este una dintre probleme", a declarat Brahimi, cerând opoziţiei siriene să "vină cu o delegaţie credibilă".

Coaliţia Naţională Siriană l-a acuzat pe Brahimi că încearcă încearcă să-şi acopere propriul eşec dând vina pe opoziţia siriană.

Opoziţia siriană urmează să se reunească, pe 9 noiembrie, la Istanbul, pentru a decide dacă va participa la conferinţa Geneva II. Consiliul Naţional Sirian (CNS), grupul cel mai important din cadrul Coaliţiei opoziţiei, a anunţat deja că nu va merge la conferinţa de la Geneva, ameninţand că se va separa de Coaliţie, dacă aceasta va participa la conferinţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici