Laurent Fabius va efectua o vizită în Iran săptămâna viitoare

Laurent Fabius, ministrul francez al Afacerilor Externe, a anunţat marţi că va călători săptămâna viitoare în Iran pentru a se întâlni cu preşedintele Hassan Rohani, în urma acordului cu privire la programul nuclear iranian, semnat pe data de 14 iulie, relatează agenţia Reuters.

89 afișări
Imaginea articolului Laurent Fabius va efectua o vizită în Iran săptămâna viitoare

Laurent Fabius va efectua o vizită în Iran săptămâna viitoare (Foto: AFP)

Va fi prima vizită la Teheran a unui şef al diplomaţiei franceze după cea efectuată de Dominique de Villepin în anul 2003.

"Voi fi acolo săptămâna viitoare. În primul rând, voi merge în calitate de responsabil politic. Colegul meu iranian, domnul (Mohammad Javad) Zarif, m-a invitat (...) şi voi avea conversaţii pe orice subiect cu el", a declarat Laurent Fabiuus, confirmând că îl va întâlni, de asemenea, pe preşedintele iranian.

Asigurând că atitudinea fermă a Franţei în negocieri nu va afecta companiile franceze în relaţiile lor viitoare cu Iranul, Laurent Fabius a subliniat: "Nu trebuie sa pierdem nicio ocazie să ne facem respectaţi".

Aproximativ 50 de şefi de companii, majoritatea făcând parte din indicele CAC 40, ar trebui să fie primiţi marţi în Ministerul Afacerilor Externe din Paris, pentru realizarea unui bilanţ după încheierea acordului de la Viena, cu privire la programul nuclear iranian, a adăugat sursa citată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici