Lava unui vulcan din Hawaii se apropie de o autostradă. Garda Naţională a fost mobilizată

Oficialii din Hawaii au mobilizat Garda Naţională pentru a interveni în timpul erupţiei vulcanului Mauna Loa, a cărui lavă se apropie de o autostradă importantă a statului.

226 afișări
Imaginea articolului Lava unui vulcan din Hawaii se apropie de o autostradă. Garda Naţională a fost mobilizată

FOTO Twitter

Râurile de lavă care au ieşit din vulcan în ultima săptămână nu reprezintă o ameninţare pentru comunităţi sau proprietăţi, au susţinut oficialii, potrivit CNN. Cu toate acestea, erupţia celui mai mare vulcan activ din lume i-a pus pe jar pe locuitori şi oficiali, deoarece roca topită continuă să curgă spre autostrada Daniel K. Inouye, ameninţând să închidă cel puţin o parte a acesteia.

„Guvernatorul David Ige şi generalul-maior Kenneth Hara au activat luni 20 de membri ai Gărzii Naţionale din Hawaii şi i-au plasat în serviciul activ pentru a ajuta comitatul Hawai'i cu controlul traficului şi alte roluri în erupţia vulcanului Mauna Loa", a precizat Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Hawaii prin intermediul unui comunicat.

Începând de luni, lava se afla la aproximativ 3,16 kilometri de autostradă, potrivit US Geological Survey. Ritmul în care lava se deplasează a fost imprevizibil, iar experţii nu pot spune când sau dacă lava va ajunge la autostradă.

„Există multe variabile în joc şi se aşteaptă ca atât direcţia, cât şi momentul în care avansul fluxului să se schimbe pe perioade de ore sau zile, ceea ce face dificilă estimarea momentului în care sau dacă fluxul va avea un impact asupra autostrăzii Daniel K. Inouye", a anunţat institutul geologic.

În ultimele 24 de ore, lava a avansat spre autostradă cu o viteză de 25 de metri pe oră, o reducere de la 40 de metri pe oră în weekend, potrivit institutului geologic.

Mauna Loa a început să erupă pe 27 noiembrie, alăturându-se astfel vulcanului Kilauea, aflat în apropiere, care erupe încă de anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hawaii,
vulcan,
lavă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici