Lavrov i-a spus lui Kerry că sancţiunile introduse de SUA şi UE "nu vor rămâne fără consecinţe"

Sancţiunile introduse de SUA şi UE "nu vor rămâne fără consecinţe", l-a anunţat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe secretarul de Stat american, John Kerry, marţi, în cursul unei conversaţii telefonice pe tema situaţiei din Ucraina, relatează agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

1121 afișări
Imaginea articolului Lavrov i-a spus lui Kerry că sancţiunile introduse de SUA şi UE "nu vor rămâne fără consecinţe"

Serghei Lavrov si John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sancţiunile introduse de SUA şi Uniunea Europeană sunt absolut inacceptabile şi nu vor rămâne fără consecinţe", i-a spus Serghei Lavrov lui John Kerry în cursul unei conversaţii telefonice care a avut loc la iniţiativa părţii americane, anunţă un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Potrivit comunicatului, şeful diplomaţiei ruse şi omologul său american au purtat discuţii în vederea găsirii unor soluţii pentru depăşirea crizei din Ucraina.

În acest context, Lavrov a evocat "posibilitatea acordării unei asistenţe internaţionale" Ucrainei pentru "depăşirea crizei acute din această ţară", care ar putea avea loc "în baza unui larg dialog intern ucrainean, cu participarea tuturor forţelor politice responsabile şi tuturor regiunilor".

În ceea ce priveşte referendumul din Crimeea, Serghei Lavrov a subliniat că locuitorii acestei republici autonome ucrainene au urmat o cale democratică şi au făcut o alegere pe care Rusia "o acceptă şi respectă".

Cei doi oficiali au convenit să continue dialogul pentru a găsi o soluţie la criza din Ucraina.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat marţi că o eventuală incursiune a Rusiei în estul Ucrainei ar reprezenta o acţiune "scandaloasă" şi a făcut o paralelă între criza actuală cu Moscova şi situaţia dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat, marţi, un acord cu noii lideri proruşi ai Crimeei privind alipirea acestei peninsule din sudul Ucrainei la Rusia şi a asigurat că nu încearcă să integreze în Rusia alte regiuni ale Ucrainei, potrivit AFP.

Semnarea a avut loc după un discurs al preşedintelui la Kremlin, în faţa celor două Camere ale Parlamentului, a guvernatorilor şi membrilor Guvernului rus. Discursul a fost marcat de accente de patriotism şi un ton puternic antioccidental.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici