Lech Walesa: Wojciech Jaruzelski a fost "un om foarte inteligent"

Generalul Wojciech Jaruzelski, fostul lider comunist decedat duminică la vârsta de 90 de ani, a fost "un om foarte inteligent" care va fi judecat doar de Dumnezeu, a declarat liderul istoric al sindicatului Solidaritatea, Lech Walesa.

136 afișări
Imaginea articolului Lech Walesa: Wojciech Jaruzelski a fost "un om foarte inteligent"

Lech Walesa: Wojciech Jaruzelski a fost "un om foarte inteligent" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Generaţia sa trebuia să facă alegeri dificile. Unii aderau la perfidia comunistă, alţii încercau să i se opună din interiror", a spus Walesa.

"Probabil, el cunoştea foarte bine mentalitatea sovietică, ştia despre arsenalul lor de rachete. El era îndreptăţit să gândească, la fel ca mulţi alţii în lume, că nu mai avea nicio şansă să iasă din această situaţie", a adăugat fostul preşedinte polonez şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

În opinia lui Walesa, generalul Jaruzelski a fost "un foarte inteligent" şi "plin de umor".

"Putea fi ascultat ore întregi", a adăugat Walesa.

"Am pierdut câteva bătălii în faţa sa, dar am câştigat războiul pentru o Polonie liberă. Nu-mi mai pasă de motivele sale şi îl las, prin urmare, la judecata lui Dumnezeu", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici