Lege controversată, promulgată de Putin: ONG-urile finanţate din străinătate sunt "agenţi străini"

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat controversata lege care califică drept "agenţi străini" organizaţiile nonguvernamentale ce primesc finanţare din străinătate.

355 afișări
Imaginea articolului Lege controversată, promulgată de Putin: ONG-urile finanţate din străinătate sunt "agenţi străini"

Lege controversată, promulgată de Putin: ONG-urile finanţate din străinătate sunt "agenţi străini" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legea, aprobată de Duma de Stat pe 13 iulie şi de Consiliul Federaţiei pe 18 iulie, prevede înregistrarea separată a organizaţiilor care beneficiază de finanţare din străinătate şi sunt implicate în "activităţi politice" în Rusia.

Controversata lege este contestată de organizaţiile pentru drepturile omului şi de activiştii pentru drepturi civice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici