Legea care interzice avorturile în Texas a fost blocată. Judecător: „Femeile au fost împiedicate să-şi exercite controlul asupra propriilor vieţi”

  • Un judecător federal a blocat, temporar, legea care interzice avorturile în Texas.
  • Judecătorul Robert Pitman a solicitat administraţiei Biden să prevină orice încercare de a aplica această măsură, atâta timp cât legalitatea ei este contestată.
  • „Această instanţă nu va permite ca această privare şocantă de un drept atât de important să continue încă o zi”, a scris judecătorul Robert Pitman în hotărârea sa.
  • Decizia a fost contestată de statul Texas.
354 afișări
Imaginea articolului Legea care interzice avorturile în Texas a fost blocată. Judecător: „Femeile au fost împiedicate să-şi exercite controlul asupra propriilor vieţi”

Sursă FOTO: Hepta

Legea în discuţie, care interzice femeilor din Texas să facă un avort după a şasea săptămână de sarcină, a fost scrisă şi aprobată de politicieni republicani.

În hotărârea sa de 113 pagini, judecătorul Pitman a afirmat că, din momentul în care legea a început să producă efecte, în 1 septembrie, „femeile au fost împiedicate ilegal să-şi exercite controlul asupra propriilor vieţi, în moduri care sunt protejate de Constituţie”.

Casa Albă a felicitat decizia judecătorului federal de a bloca legea.

„Lupta doar ce a început, atât în Texas, cât şi în multe alte state din ţară, unde drepturile femeilor sunt ameninţate”, a afirmat purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Jen Psaki.

Oficialii din Texas au atacat imediat decizia judecătorului.

Legea din Texas interzice avortul după ce se detectează bătăile inimii embrionului, la aproximativ şase săptămâni de sarcină, când majoritatea femeilor nu ştiu că sunt însărcinate. Legea nu prevede excepţii în caz de incest sau viol, ci doar în caz de urgenţă medicală.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici