Legiunea de Onoare pentru personalul medical decedat în lupta cu coronavirus

  • Personalul medical e aplaudat în fiecare seară de la balcoane de către francezi
  • O deputată din opoziţie îi cere lui Macron să consfinţească recunoştinţa naţională
  • O medalie de pe vremea coloniilor ar putea să reapară
846 afișări
Imaginea articolului Legiunea de Onoare pentru personalul medical decedat în lupta cu coronavirus

Legiunea de Onoare pentru personalul medical decedat în lupta cu coronavirus

Deputata LR (opoziţie, centru-dreapta) Emilie Bonnivard a depus un proiect de lege pentru a acorda Legiunea de Onoare postum personalului medical răpus la datorie de Covid-19. "Ca toţi francezii, la nivel personal, sunt pe balconul meu la 20h pentru a-i aplauda. Ar fi frumos dacă această recunoştinţă populară s-ar traduce în cea mai înaltă recunoaştere din partea naţiunii pentru cei care îşi dau viaţa", a declarat deputata, care a fost ea însăşi bolnavă, precum alţi câţiva parlamentari francezi. 
 
Depus miercuri la biroul Adunării, care nu îl va lua în considerare până la începutul lunii aprilie, acest proiect de lege este "deschis cosemnării tuturor deputaţilor, indiferent de sensibilităţile lor politice", a afirmat Bonnivard. Ea nu face nici un secret din faptul că acest text este, de asemenea, "un apel adresat preşedintelui Emmanuel Macron: dacă executivul şi preşedintele decid să facă acest lucru înaintea Parlamentului, care nu este în sesiune acum, cu atât mai bine!" În această criză de sănătate fără precedent, cinci medici au murit deja de Covid-19. Dincolo de Legiunea de Onoare postumă, Emilie Bonnivard i-a scris lui Emmanuel Macron "pentru a putea implementa o recunoaştere largă (Ordinul Naţional de Merit, Legiunea de Onoare etc.) a îngrijitorilor care au dat dovadă de un curaj imens şi sacrificiu de sine în timpul acestei crize, în beneficiul francezilor." 
 
Într-un alt proiect de lege, deputatul Philippe Gosselin a cerut crearea unei "noi medalii de onoare pentru epidemii" pentru a le "mulţumi public" tuturor celor care sunt dedicaţi coronavirusului: "civili, personal militar, funcţionari publici, voluntari..." Această distincţie a existat în perioada colonială, înainte de a dispărea la sfârşitul anilor 50.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici