Libanul este în stare de alertă pentru vizita Papei Benedict al XVI-lea

Toate forţele de securitate au fost mobilizate pentru vizita Papei Benedict al XVI-lea în Liban, care are loc într-un context delicat, având în vedere războiul din Siria vecină între forţele guvernamentale şi rebeli.

203 afișări
Imaginea articolului Libanul este în stare de alertă pentru vizita Papei Benedict al XVI-lea

Papa Benedict al XVI-lea (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Serviciile de securitate şi serviciile municipale sunt în stare de alertă pentru vizita Papei, care va fi una dintre cele mai reuşite din istoria modernă a Libanului", a dat asigurări ministrul de Interne, Marwan Charbel.

"În mod cert, climatul este dur, din cauza a ceea ce se întâmplă în Siria şi în jurul nostru, dar controlăm situaţia. Libanul este stabil", a spus acesta.

Vizita, care se va desfăşura în perioada 14-16 septembrie, are loc în contextul în care războiul din Siria a provocat moartea a peste 27.000 de persoane de la începutul mişcării de contestare, în martie 2011, potrivit unui ONG sirian.

La vârsta de 85 de ani, Papa nu a vrut să renunţe la această călătorie, probabil cea mai dificilă din timpul pontificatului său, având în vedere situaţia cu care se confruntă numeroşi creştini din Orient, din cauză că islamismul radical a luat amploare.

"Călătoria mea apostolică în Liban şi, prin extensie, în întreg Orientul Mijlociu are loc sub semnul păcii", a dat asigurări Suveranul Pontif, duminică, făcând apel "la comunitatea internaţională" să susţină mai mult "reconcilierea".

Papa Benedict al XVI-lea va susţine nu mai puţin de şapte discursuri în timpul celei de-a 24-a vizite pe care o face în străinătate de la alegerea sa, în 2005.

Cele mai importante momente vor fi sâmbătă, când Suveranul Pontif se va întâlni la palatul prezidenţial Baabda cu responsabili politici şi religioşi, şi duminică, ultima zi a călătoriei, când va avea loc o mesă solemnă la Beirut.

În rândul comunităţilor creştine, care se simt nesigure din cauza conflictului sirian, aşteptările sunt mari. Acestea speră că discursurile sale vor calma, şi nu vor face mai dificilă situaţia tensionată cu care se confruntă în Orientul Mijlociu cele 13-15 milioane de creştini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici