Liberalii polonezi, învingători în alegerile legislative - rezultate parţiale

Partidul liberal Platforma Civică al premierului Donald Tusk a obţinut victoria în alegerile legislative de duminică din Polonia, cu 37,21 la sută din voturi, potrivit primelor rezultate parţiale anunţate luni dimineaţă, după numărarea a 14,93 la sută din voturi.

499 afișări
Imaginea articolului Liberalii polonezi, învingători în alegerile legislative - rezultate parţiale

Liberalii polonezi, învingători în alegerile legislative - rezultate parţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Platforma Civică a devansat partidul conservator de opoziţie Lege şi Justiţie (PiS) al lui Jaroslaw Kaczynski, care a obţinut 29,98 la sută din voturi, şi noua formaţiune de stânga Mişcarea Palikot (RP), care a obţinut 10,27 la sută din voturi.

Partidul ţărănesc, aliat cu liberalii în guvernul în exerciţiu, a obţinut 9,22 la sută din voturi, iar partidul social-democrat SLD, 8,65 la sută.

Primele rezultate parţiale confirmă sondajele la ieşirea de la urne realizate de institutul TNS OBOP, potrivit cărora Platforma Civică a obţinut 39,6 la sută din voturi, devansând PiS (30,1 la sută), RP (10,1 la sută), PSL (8,2 la sută) şi SLD (7,7 la sută).

Comisia Electorală a precizat că rezultatele definitive vor fi date publicităţii marţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici