Liberalul Xavier Bettel a primit sarcina formării viitorului guvern, în Luxemburg

Politicianul liberal Xavier Bettel a primit, vineri, sarcina formării noului guvern din Luxemburg, înlocuindu-l pe Jean Claude-Junker, care a condus ţara aproape 19 ani.

88 afișări
Imaginea articolului Liberalul Xavier Bettel a primit sarcina formării viitorului guvern, în Luxemburg

Liberalul Xavier Bettel a primit sarcina formării viitorului guvern, în Luxemburg

"Luând act de voinţa celor trei partide de a forma noul guvern, şeful statului, marele duce Henri, i-a încredinţat lui Bettel sarcina formării noului guvern", a anunţat Palatul.

Jean-Claude Juncker a deţinut funcţia de premier din anul 1995 şi a făcut parte din Guvern începând din anul 1982.

Chiar dacă rămân principalul partid al ţării, creştin-socialii au pierdut voturi şi trei locuri în alegerile anticipate desfăşurate duminica trecută. În prezent, au 23 de locuri din totalul de 60. Liberalii din Partidul Democrat (DP) au fost marii câştigători ai scrutinului, obţinând patru locuri în plus. Ei au început consultări cu socialiştii (care au 13 locuri) şi cu ecologiştii (6 locuri) pentru formarea unei coaliţii fără creştin-sociali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici