Libia va onora contractele încheiate de Muammar Kadhafi

Un nou guvern libian instalat de rebeli "va onora contractele" încheiate de colonelul Muammar Kadhafi, a dat asigurări, miercuri, Guma Al-Gamaty, coordonator în Marea Britanie pentru Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), organismul politic al rebelilor.

253 afișări
Imaginea articolului Libia va onora contractele încheiate de Muammar Kadhafi

Libia va onora contractele încheiate de Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vor fi onorate", a răspuns Al-Gamaty, întrebat de BBC despre contractele semnate de liderul libian.

Reprezentantul a precizat că relaţiile diplomatice pe care rebelii le vor stabili odată instalaţi la Tripoli "vor fi fondate pe respect şi interes reciproc". El a lăudat "numeroasele ţări care au fost foarte hotărâte în a susţine poporul libian încă din prima zi" dar a menţionat "alte ţări care au fost foarte lente, cum ar fi China şi Rusia".

Al-Gamaty a recunoscut că Muammar Kadhafi contează în continuare pe susţinătorii săi la "Tripoli şi în exterior" dar a dat asigurări că "nu este vorba decât de o problemă de timp" înainte ca aceştia "să se predea".

Reprezentantul a precizat că noua administraţie înfiinţată de CNT a început deja să se mute de la Benghazi (est), baza rebelilor, către Tripoli, afirmând că "crede" că tot CNT va fi în capitala libiană "sâmbătă".

Guma Al-Gamaty a promis "reconciliere", dând asigurări că "toţi cei care nu au sânge pe mâini vor fi trataţi normal".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici