Lider operaţional din cadrul grupului terorist Haqqani, ucis într-un presupus raid aerian SUA

Un lider operaţional din cadrul organizaţiei teroriste Haqqani a fost ucis într-un bombardament efectuat probabil de o dronă americană la frontiera dintre Pakistan şi Afganistan, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

510 afișări
Imaginea articolului Lider operaţional din cadrul grupului terorist Haqqani, ucis într-un presupus raid aerian SUA

Lider operaţional din cadrul grupului terorist Haqqani, ucis într-un presupus raid aerian SUA

Conform unor surse din cadrul organizaţiei teroriste, raidul aerian a avut loc pe teritoriul Pakistanului.

"Maulvi Jamiuddin era un membru de încredere al organizaţiei. Facilita trecerea combatanţilor noştri din Pakistan în Afganistan", a declarat pentru agenţia Reuters un membru al organizaţiei teroriste.

Raidul aerian a avut loc în zona Kurram, situată în Pakistan, în apropierea frontierei cu Afganistanul.

"Jamiuddin a oprit maşina cu care se deplasa pentru a vorbi la telefon; două rachete au lovit vehiculul, iar el a murit pe loc", a declarat un alt membru al grupului terorist Haqqani, asociat cu insurgenţii talibani.

Administraţia Donald Trump a adoptat o atitudine dură faţă de Islamabad, acuzând acest stat că oferă protecţie liderilor grupurilor teroriste şi intensificând raidurile aeriene pe teritoriul Pakistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici