Lider separatist: "Progrese" în negocierile pentru eliberarea observatorilor OSCE

Liderul separatiştilor din oraşul ucrainean Slaviansk a declarat că s-au înregistrat "progrese semnificative" în negocierile pentru eliberarea observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

250 afișări
Imaginea articolului Lider separatist: "Progrese" în negocierile pentru eliberarea observatorilor OSCE

Lider separatist: Se înregistrează progrese în negocierile pentru eliberarea observatorilor OSCE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există progrese semnificative şi un dialog constructiv", a declarat Viaceslav Ponomarev, primarul autoproclamat al oraşului Slaviansk.

"Un rezultat pozitiv este aşteptat în cel mai scurt timp", a adăugat liderul separatist, în contextul în care secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier, se află marţi la Kiev.

Ponomarev a declarat luni că militarii ucraineni capturaţi sunt "prizonieri de război".

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a cerut eliberarea imediată a observatorilor OSCE şi a militarilor ucraineni deţinuţi în estul Ucrainei de separatişti proruşi. "Domnul Ban Ki-moon condamnă cu fermitate capturarea acestor oameni şi cere eliberarea lor imediată, fără condiţii", a declarat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general ONU.

Douăsprezece persoane - opt străini (observatori OSCE) şi patru ucraineni - au fost reţinute vineri de separatişti proruşi, care îi consideră "prizonieri de război". Unul dintre cei opt observatori OSCE a fost eliberat duminică, din motive medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici