Liderii europeni reacţionează la depunerea jurământului lui Joe Biden. Ce mesaje i-au transmis

Liderii europeni i-au transmis mesaje de susţinere noului preşedinte al SUA, dar şi lui Kamala Harris, care a devenit prima femeie de culoare vicepreşedinte.

2079 afișări
Imaginea articolului Liderii europeni reacţionează la depunerea jurământului lui Joe Biden. Ce mesaje i-au transmis

Liderii europeni reacţionează la depunerea jurământului lui Joe Biden. Ce mesaje i-au transmis

Irish Taoiseach (prim-ministru) Micheál Martin: „Astăzi un adevărat prieten al Irlandei, Joe Biden, a devenit al 46-lea preşedinte al SUA. După cum a spus în discursul său, este o zi de istorie şi speranţă şi aştept cu nerăbdare să stabilim legături mai strânse între cele două mari naţiuni ale noastre. De asemenea, o zi istorică în care Kamala Harris a devenit prima femeie vicepreşedinte al SUA. Îi urez ei şi preşedintelui Biden mult succes pentru a face faţă provocărilor viitoare”.

Premierul italian Giuseppe Conte: „Aceasta este o zi minunată pentru democraţie, care depăşeşte cu mult graniţele americane”, a notat BBC.

Ministrul german de externe Heiko Maas: „Acum este timpul să căutăm un punct comun - noua administraţie americană a indicat deja o revenire la Acordul OMS şi Paris. Nu vom fi întotdeauna de acord unul cu celălalt, dar nu vom renunţa niciodată să lucrăm la soluţii”.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis: „Cu un sentiment de optimism reînnoit aşteptăm cu nerăbdare consolidarea în continuare a legăturilor şi prieteniei dintre cele două naţiuni”.

Preşedintele Partidului Popular European, Donald Tusk: „Vom respira din nou aer curat. Noroc Joe şi Kamala! ”.

Joe Biden a susţinut un discurs după ce a depus jurământul pentru a ocupa oficial funcţia de preşedinte al SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici