Liderii UE şi cei ai ţărilor foste sovietice au stabilit continuarea proiectului Parteneriatului Estic

Liderii Uniunii Europene şi cei ai fostelor republici sovietice au adoptat o declaraţie comună în favoarea menţinerii Parteneriatului Estic, în pofida disensiunilor, la finalul summitului de la Riga.

129 afișări
Imaginea articolului Liderii UE şi cei ai ţărilor foste sovietice au stabilit continuarea proiectului Parteneriatului Estic

Liderii UE şi cei ai ţărilor foste sovietice au stabilit continuarea proiectului Parteneriatului Estic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evidenţiind că fosta reuniune în acest format, desfăşurată acum 18 luni la Vilnius, a generat o confruntare cu Rusia, declaraţia include o referire complexă la anexarea regiunii Crimeea de către Rusia.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a sunat pe preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în tentativa de a evita asocierea conflictului din Nagorno-Karabah cu Parteneriatul Estic.

Donald Tusk a explicat că Azerbaidjanul doreşte consolidarea cooperării cu Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici