Liderul cartelului mexican Los Zetas ar fi fost ucis de către forţele de ordine, anunţă un oficial

Liderul cartelului Los Zetas Heriberto Lazcano ar fi fost ucis într-o confruntare cu forţele de ordine în statul Coahuila, în apropiere de frontiera cu Statele Unite, a anunţat luni Ministerul mexican pentru Marină, pe baza unui raport preliminar al unor medici legişti.

364 afișări
Imaginea articolului Liderul cartelului mexican Los Zetas ar fi fost ucis de către forţele de ordine, anunţă un oficial

Liderul cartelului mexican Los Zetas ar fi fost ucis de către forţele de ordine, anunţă un oficial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul anunţă într-un comunicat că aşteaptă rezultatul final al expertizelor, însă primele rezultate sugerează că unul dintre bărbaţii ucişi în confruntare este Heriberto Lazcano, alias "El Lazca", şeful acestei organizaţii criminale de trafic de droguri.

Lazcano este unul dintre cei mai căutaţi traficanţi de droguri din Mexic, iar Guvernul mexican a oferit o recompensă în valoare de 2,6 milioane de dolari în schimbul capturării sale, sumă căreia Washingtonul i-a adăugat cinci milioane de dolari.

Ministerul a precizat, în comunicat, că "în cursul unei agresiuni în care au fost utilizate grenade şi arme de foc împotriva unor membri din cadrul Marinei, au fost ucişi doi presupuşi infractori", duminică, în satul Progreso, de aproximativ 3.500 de locuitori, în statul Coahuila.

Patrula Marinei circula în zona respectivă la bordul unor vehicule oficiale, "iar la un moment dat a fost întâmpinată cu (tiruri cu) grenade, lansate dintr-un vehicul aflat în mişcare, motiv pentru care patrula a fost nevoită să se apere împotriva acestei agresiuni", se arată în comunicat.

Los Zetas, o organizaţie creată la sfârşitul anilor '90 de către militari de elită, dezertori din armata mexicană, şi-au oferit iniţial serviciile cartelului din Golf, una dintre cele mai importante organizaţii de trafic de droguri din Mexic.

În urmă cu doi ani, Los Zetas s-a despărţit de cartelul din Golf, provocând un conflict sângeros între narcotraficanţi în estul şi nordul Mexicului. În ultimele luni, membrii Los Zetas au început să se despartă în grupări, provocând noi violenţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici