Liderul creştin-democrat italian Emilio Colombo a decedat la vârsta de 93 de ani

Liderul creştin-democrat italian Emilio Colombo, fost preşedinte al Parlamentului European, a murit luni la vârsta de 93 de ani, a anunţat presa italiană.

92 afișări
Imaginea articolului Liderul creştin-democrat italian Emilio Colombo a decedat la vârsta de 93 de ani

Emilio Colombo (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Om politic cu experienţă, originar din Potenza, în Basilicata, în sudul Italiei, fost preşedinte al Consiliului în coaliţia de centru stânga (1970-1972), Emilio Colombo s-a remarcat întotdeauna prin angajamentul său european.

Provenit din acţiunea catolică, precum mulţi alţi politicieni din generaţia sa, el a intrat în arena politică la vârsta de 26 de ani, în Adunarea Constituantă care urma să înfiinţeze republica italiană în 1946.

Moartea lui Colombo, unul dintre marii politicieni ai generaţiei creştin-democrate de după război, are loc după decesul lui Giulio Andreotti, în urmă cu două luni.

Emilio Colombo, care a fost mai întâi secretar de stat în Ministerul Agriculturii la vârsta de 28 de ani, a ocupat ulterior, timp de mai multe decenii, numeroase posturi ministeriale (Agricultură, Comerţ Exterior, Trezorerie, Raporturi cu ONU, Finanţe, Afaceri Externe, Buget şi Programare Economică).

Europa a constituit una dintre temele fundamentale ale carierei sale politice. Parlamentar european din 1976, ales preşedinte al Parlamentului European în 1977, apoi în 1979, el a câştigat în primele alegeri europene, fiind ales în 1979 cu un număr record de voturi.

El a fost laureat al premiului "Charlemagne" la Aix-la-Chapelle în 1979. Colombo era senator pe viaţă din 2003 şi participa activ la viaţa politică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici