Liderul Grupului Khorasan, UCIS într-un raid aerian american în Siria - FOTO

Liderul Grupului Khorasan, o organizaţie teroristă formată din membri al-Qaida, al cărei scop este să atace SUA şi alte ţinte occidentale, a fost ucis într-un raid aerian american în Siria, luna aceasta, a anunţat marţi Pentagonul.

1240 afișări
Imaginea articolului Liderul Grupului Khorasan, UCIS într-un raid aerian american în Siria - FOTO

Liderul Grupului Khorasan a fost ucis într-un raid aerian american în Siria

Muhsin al Fadhli, un jihadist de origine kuwaitiană pentru care administraţia SUA ofersie o recompensă de şapte milioane de dolari, era liderul Grupului Khorasan, o organizaţie formată din membri al-Qaida care s-au mutat în Siria.

"Moartea sa va degrada şi va întrerupre operaţiunile externe ale al-Qaida împotriva Statelor Unite şi ale aliaţilor şi partenerilor noştri", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, într-un comunicat, citat de CNN.

Potrivit lui Davis, raidul aerian a avut loc la 8 iulie, în timp ce al Fadhli călătorea cu un vehicul în apropiere de Sarmada, în Siria.

În timp ce alte grupări teroriste ca Statul Islamic şi Jabhat al-Nusra, afiliat l-Qaida, sunt responsabile de o mare parte din violenţele din Siria, Grupul Khorasan era bănuit că se concentrează pe atacuri în Occident.

Una dintre bazele grupului a fost vizată de un raid aerian în septembrie, în prima noapte a campaniei militare coordonate de SUA în Siria. Avioane ale coaliţiei au bombardat de atunci mai multe tabere de antrenament şi alte unităţi ale Grupului Khorasan.

Al Fadhli, care a luptat alături de al-Qaida şi talibani în Afganistan, a fost printre "puţinii lideri al-Qaida de încredere ce au fost anunţaţi dinainte despre atentatele de la 11 septembrie 2001", a precizat Davis.

El a fost de asemenea implicat în atacurile teroriste care au avut loc în octombrie 2002, inclusiv împotriva puşcaşilor marini americani de pe insula Faylaka din Kuwait şi de pe nava franceză MV Limburg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici