Liderul laburiştilor salută decizia Camerei Comunelor de a aproba organizarea de alegeri anticipate

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, a salutat decizia Camerei Comunelor de a aproba organizarea de alegeri anticipate, afirmând că scrutinul reprezintă "o şansă care apare o dată la o generaţie de a transforma" Marea Britanie, informează cotidianul The Guardian.

468 afișări
Imaginea articolului Liderul laburiştilor salută decizia Camerei Comunelor de a aproba organizarea de alegeri anticipate

Liderul laburiştilor salută decizia Camerei Comunelor de a aproba organizarea de alegeri anticipate

"Alegerea la acest scrutin nu ar putea fi mai clară: un guvern laburist va fi de partea ta; în timp ce conservatorii lui Boris Johnson, care cred că s-au născut pentru a guverna, vor avea grijă doar de cei privilegiaţi",a afirmat Corbyn.

Liderul laburist a adăugat că "scrutinul este o şansă care apare o dată la o generaţie de a transforma ţara noastră"

"Vom lansa acum cea mai ambiţioasă şi radicală campanie pentru o schimbare reală pe care ţara noastră a văzut-o vreodată. Aceasta este şansa noastră de a construi pentru următoarea generaţie o ţară pentru cei mulţi, nu pentru cei puţini şi adecvaţi", a mai declarat liderul opoziţiei britanice.

Camera Comunelor a aprobat, marţi seară, cererea premierului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat pe 12 decembrie, în eforturile pentru depăşirea crizei Brexit.

Premierul Boris Johnson a introdus în Camera Comunelor un proiect de lege care prevede convocarea alegerilor parlamentare anticipate prin modificarea legii de desfăşurare a scrutinului la data fixată pentru finalul actualei legislaturi. Moţiunea de convocare a alegerilor parlamentare a fost aprobată cu 438 de voturi pentru şi 20 împotrivă, relatează Sky News. Această moţiune avea nevoie de majoritate simplă pentru a fi aprobată. Camera Lorzilor urmează să se pronunţe pe tema convocării scrutinului peste câteva zile, dar decizia va fi o formalitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici