Liderul militar al insurgenţilor libieni, asasinat de o miliţie rebelă

Liderul unei miliţii rebele a recunoscut că gruparea sa l-a asasinat pe generalul Abdel Fattah Younes, unul dintre liderii militari ai insurgenţilor libieni, au declarat reprezentanţi ai Consiliului Naţional de Tranziţie, citaţi de Financial Times, în ediţia online.

265 afișări
Imaginea articolului Liderul militar al insurgenţilor libieni, asasinat de o miliţie rebelă

Liderul militar al insurgenţilor libieni, asasinat de o miliţie rebelă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia militară a Consiliului a ocupat încă de joi sediul miliţiei Obaidah ibn al-Jarah, parte a forţelor insurgente care luptă împotriva forţelor loiale colonelului Muammar Kadhafi.

Ali Tarhouni, ministru de Finanţe în Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), a declarat că liderul miliţiei a recunoscut asasinatul, care a provocat o criză de proporţii în rândurile insurgenţilor.

Generalul Younes, fost ministru de Interne al regimului de la Tripoli, fusese rechemat la Benghazi pentru a răspunde unor întrebări legate de politica militară, membrii Consiliului temându-se că acesta ar avea legături secrete cu regimul de la Bagdad.

Mustafa Abdul-Jalil, liderul CNT, a declarat sâmbătă că Younes fusese arestat într-o anchetă referitoare la modul în care administra resursele militare şi a fost ucis în timp ce era transportat către un loc sigur. El a dezminţit informaţiile potrivit cărora acesta ar fi fost ucis pentru trădare, declarând că asasinii au fost identificaţi, iar poliţia continuă ancheta pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs crima.

Un purtător de cuvânt al regimului de la Tripoli a declarat că asasinatul comis de o grupare islamistă demonstrează faptul că insurgenţii nu pot guverna, iar forţele rebele sunt formate din elemente care au legături cu al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici