Liderul PD, pe primul loc în cadrul alegerilor primare din cadrul stângii italiene - exit-poll

Liderul Partidului Democrat, Pier Luigi Bersani, se află pe primul loc la alegerile primare ale stângii italiene, cu 44 la sută din voturi, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de urne şi difuzat duminică de televiziunea Rai News, care a subliniat existenţa unei "puternice marje de eroare".

140 afișări
Imaginea articolului Liderul PD, pe primul loc în cadrul alegerilor primare din cadrul stângii italiene  - exit-poll

Liderul PD, pe primul loc în cadrul alegerilor primare din cadrul stângii italiene - exit-poll (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Sondajul, efectuat de institutul Piepoli şi citat de AFP îl creditează cu 36 la sută din voturi pe Matteo Renzi, tânărul primar al Florenţei.

Dacă cifrele se vor confirma, aceasta înseamnă că va avea loc un al doilea tur de scrutin duminica viitoare, pentru departajarea favoriţilor.

Sondajul a fost difuzat în jurul orei 19.15 GMT (21.15 ora României), după închiderea oficială a birourilor de vot, cu un sfert de oră mai devreme, dar în timp ce mii de alegători încă aşteptau să voteze.

Pe locul al treilea, cu 16 la sută din voturi, s-a situat Nichi Vendola, liderul partidului de extremă stânga SEL (Stânga, Ecologie şi Libertate) şi preşedinte al regiunii Puglia.

Ceilalţi doi candidaţi în cursă ar obţine, potrivit sondajului, 3 la sută Laura Puppato, lidera deputaţilor PD din regiunea Veneţia, şi 1 la sută Bruno Tabacci, un fost parlamentar democrat-creştin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici